Mercè 2011

LLOC: Barcelona.
DATA: 25 de setembre de 2010.


.
PROGRAMA:

17:00 h. LA TABALADA
Les colles de percussió fan un recorregut previ a la festa de foc. Com cada any, hi ha un concurs de tabalers i els qui guanyen toquen davant la Porta de l’Infern!
Recorregut:
Av. del Portal de l’Àngel, c. dels Arcs, pl. Nova, av. de la Catedral,  Via Laietana i c. de Joan Massana


18:30 h. CORREFOC INFANTIL
Els més petits de la casa tenen un correfoc a la seva mida, amb foc i pirotècnia de talla menuda: aquesta cercavila de foc està pensada per fascinar-los sense el perill del Correfoc dels adults.
Recorregut:
Des del c. de Joan Massana fins a la pl. d’Antoni Maura, passant per la Via Laietana


20:30 h. LA PORTA DE L'INFERN
Sí, la Mercè és una festa plena de tradicions, però això no vol dir que algunes no es renovin per in-corporar-hi nous elements i fer-les encara més lluïdes. Això és el que ha passat enguany amb la Porta de l’Infern, un acte ritualitzat que marca l’inici del Correfoc i que consisteix en una estructura que representa l’entrada a l’avern. Plena d’elements pirotècnics, quan s’encén constitueix tot un espectacle que enguany es viurà amb més intensitat que mai, ja que la Porta s’instal·larà per primer cop a tota l’amplada de la Via Laietana. Des d’allà sortiran els diables i les bèsties infernals que formen part del Correfoc i que, com tots els barcelonins i les barcelonines, també es-tan de festa.
Lloc:
Via Laietana /  Avinguda de la Catedral


20:30 h. CORREFOC
Després de la Ceptrotada, el moment d’encendre les bèsties del foc, arrenca un dels moments més esperats de la festa. El Correfoc és una tradició, però, de fet, no és tan antiga: va néixer amb la Mercè democràtica, i ara se celebra arreu de Catalunya. A Barcelona no se’l perd cap amant del foc i la pólvora, i aquest any amb molta més raó, perquè se celebra el 25 aniversari de la Coordinadora de Colles de Diables de Barcelona. Veureu passar els grans protagonistes de la festa: bèsties de foc com ara el drac que treu foc per la cua, per les ales i pels queixals; la Tarasca; la Mulassa, que llança guitzes i coets, i la Víbria, un drac fe-mella amb pits i cua de serp.
Recorregut:
Pl. d’Antoni Maura, Via Laietana, pl. d’Antonio López i Consolat de Mar

Font: http://www.bcn.cat