25è aniversari de Coordinadora



LLOC: Passeig Lluís Companys (BCN)
DATA: 12 de novembre 2011

La Coordinadora de Colles de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona agrupa un centenar de colles de la ciutat i de rodalies, amb l’objectiu de preservar una de les més antigues de les nostres tradicions de la cultura popular i tradicional de Catalunya i del món: EL FOC. La nostra tasca és conservar, difondre i transmetre a les noves generacions el següent missatge: els barcelonins van crear el “correfoc”, una modalitat de la nostra cultura popular.

En un correfoc no només hi ha diables implicats, també el fan possible els ciutadans, les bèsties de foc, així com els grups de tabalers o percussió, ja que sense ells la festa restaria mancada del so del cor que batega i dansa al voltant del foc.

Els diables, el bestiari i els tabalers cada any participen en la preparació i la realització de les diferents festes que es celebren al llarg de tot l’any, omplint els carrers de les ciutats per recordar el nostre origen humà i primitiu al costat d’una foguera i per rememorar el nostre patrimoni cultural.

A Barcelona, la nostra ciutat, tots els barris, tenen com a mínim una colla de diables o de bèstia de foc, sorgida del món de l’associacionisme i carregada d’altruisme i il·lusió, disposada a renovar cada any la festa del foc i fer que el seu poble, barri o ciutat, corri i balli darrera un diable i envoltat de guspires. Enguany, celebrem el 25è aniversari de la Coordinadora de BCN i esperem que gaudiu tots, com sempre, de la festa i la tradició al costat dels vostres diables i bèsties de foc.

PROGRAMA:

10 h. Mercat Diabòlic  + Exposició fotogràfica “Història del diable i 25 anys fent el diable a Barcelona”

11.30 h.Tallers infantils: maquillatge, xapes, retallables
Taller de percussió i malabars per a les colles

14 h Dinar per les colles


17 h Tabalada estàtica


18-20 h Foc estàtic i simultani de totes les colles de Diables i Bestiari

20.30-24 h  Actuació dels grups: Atabalament Combo, El sobrino del Diablo, Rockstock

Més info: http://diablesbcn.cat