XII Festa dels Passadors


LLOC: Plaça de la Vila
DATA: 21 de febrer de 2010
HORA: 12 h.

De nou, estem davant de la Festa dels Passadors, que la celebrem en la figura de la Geganteta Eulàlia. Aquell ofici, tan útil, en temps passats, que servia per ajudar a travessar el nostre riu Besòs, doncs quan una Besosada s'enduia el pont, era necessari aquell servei pels més desvalguts i per travessar el bestiar, carros, sacs, etc.
.
S'ha de pensar que, l'actual Carretera de Mataró, durant segles, era la via que conduïa a França, per tant, l'antic "Camí Ral". D'aquí la importància d'aquell ofici de Passadors en travessar el riu Besòs, just en el seu pas per Sant Adrià.

Aquest ofici, Dones del Futur, consideren que cal recordar-lo i homenatjar-lo, per haver estat ben arrelat a Sant Adrià i per tal, signe d'identitat del nostre municipi. Els diablets de la colla infantil i els tabalers de TRONADA, diables i diablesses Sant Adrià, faran una actuació en honor d'aquest ofici en l'oblit.


Veniu!! petits i grans. Porteu flors, dibuixos, poemes, escrits... o el que vulgueu, per homenatjar aquells antics passadors a través de la Geganteta Eulàlia. Ella representa perfectament aquell ofici, en anar a coll-i-bé del gegant Adrià.