Revetlles amb precaució

Amb l'estiu arriben a Catalunya celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles que, com ja sabeu, arriben amb un increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.
L'objectiu de la campanya “Revetlles amb precaució” no és restringir l'ús del material pirotècnic i de la celebració de les revetlles, sinó minimitzar els riscos que l'ús d'aquests materials pirotècnics comporten, riscos davant els quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Les administracions, les associacions municipals i els majoristes de focs d'artifici s'uneixen per tal de difondre un missatge de precaució i seguretat dirigit a la població, però sobretot a la població adulta, que és qui ha de tenir cura i supervisar tant l'adquisició com l'ús que en faran els petits.

Riscos potencials
  • Els accidents causats per la incorrecta manipulació dels productes pirotècnics. Els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla, a Catalunya, són bàsicament cremades, lesions als ulls i a l'oïda i amputacions.

  • L' increment potencial del risc de focs de vegetació , per l'encesa de fogueres i, també, per la ignició que poden provocar els petards. Els Bombers de la Generalitat fan de l'ordre d'un miler de sortides relacionades amb la revetlla de Sant Joan, entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores de l'endemà. En gairabé tots els casos es tracta de sufocar incendis, tant de vegetació com de mobiliari urbà i fogueres mal apagades en tot el país. Bombers de Barcelona solen fer, en la mateixa franja horària de l'ordre d'un centenar llarg de sortides. El telèfon únic d'emergències, 112, aten en aquesta mateixa franja horària gairabé uns deu milers de trucades.
Novetats

El còmic "En Pau i l'Arnau i l'Anna a... Quina revetlla" s'emmarca dins de la campanya de sensibilització "Revetlles amb precaució" que porta a terme la Direcció general de Protecció Civil. Aquest còmic ens apropa als consells de prevenciói ens informa sobre la manipulació correcta dels petards. A més, ens explica elements tradicionals catalans relacionats amb la revetlla de Sant Joan.Per a més informació, clickeu aquí

Font: Generalitat de Catalunya. http://www.gencat.cat/